Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Keks jogurtowy z malinami i serkiem waniliowym"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5360
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 943
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 156
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz sokiem i skórką cytrynową. Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, kolejno domieszaj jajka. Maliny przebierz, połowę odłóż, a resztę lekko oprósz mąką.
Pozostałą mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia oraz sodą oczyszczoną. Sypkie dodaj do ucieranej masy na przemian z porcjami jogurtu. Następnie wrzuć oprószone mąką maliny. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką.
Podłużną foremkę do keksów wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz ok. 50 minut. Wystudź. Przed podaniem keks posmaruj twarożkiem. Posyp pozostałymi malinami i udekoruj melisą.Źródło: Tina