Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta bez keksa? Nie!
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 934
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 289
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 475
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 934
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 289
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 475
Składniki
Bakalie moczymy w rumie/brandy przynajmniej godzinę
Margarynę ucieramy z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Nadal ucierając wbijamy żółtka. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i wsypujemy do ucieranej masy. Dokładnie ucieramy, aż ciasto będzie jednolite. Dodajemy osączone i oprószone mąką bakalie ( zapobiegnie opadnięciu ich na dno), wlewamy rum w którym moczyliśmy bakalie. Dobrze mieszamy łyżką. Ubijamy białka z szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z ciastem.
Do podłużnej blaszki wykładamy ciasto i pieczemy około 55 minut w temperaturze 180-200 stopni. Po wyjęciu i ostygnięciu, ciasto smarujemy podgrzanym dżemem i posypujemy bakaliami.
Przepisy Desery
Desery
Sernik Zebra
Desery
Szybka babka bez miksera
Desery
Makowiec z kratką według Ewy Wachowicz
Desery
Keks pomarańczowy na święta
Sernik Zebra
Sernik Zebra to smakowite połączenie klasycznego sernika z sernikiem czekolad...
Odsłon: 2258
Szybka babka bez miksera
Pyszna babka bez użycia miksera gotowa w kilka minut idealna na różne okazje .
Odsłon: 3444