Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2703
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3089
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2703
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3089
Składniki
Sliwki myjemy, przekrawamy i wyjmujemy pestki. 1/2 l wody gotujemy, dodajemy margarynę. Wrzatkiem zalewamy makę i energicznie mieszamy. Wyrabiamy ciasta.
Z ciepłego ciasta formujeny waeczki i kroimy jak na kopytka. Każką porcję rozpłaszczam, na środku kładziemy połówkę śiwki i formujemy knedle. Wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Masło roztapiamy w rondeku, polewamy knedle i dekorujemy bitą śmietaną.