Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Sliwki myjemy, przekrawamy i wyjmujemy pestki. 1/2 l wody gotujemy, dodajemy margarynę. Wrzatkiem zalewamy makę i energicznie mieszamy. Wyrabiamy ciasta.
Z ciepłego ciasta formujeny waeczki i kroimy jak na kopytka. Każką porcję rozpłaszczam, na środku kładziemy połówkę śiwki i formujemy knedle. Wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Masło roztapiamy w rondeku, polewamy knedle i dekorujemy bitą śmietaną.