Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10758
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3429
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2454
Składniki
Sliwki myjemy, przekrawamy i wyjmujemy pestki. 1/2 l wody gotujemy, dodajemy margarynę. Wrzatkiem zalewamy makę i energicznie mieszamy. Wyrabiamy ciasta.
Z ciepłego ciasta formujeny waeczki i kroimy jak na kopytka. Każką porcję rozpłaszczam, na środku kładziemy połówkę śiwki i formujemy knedle. Wkładamy do wrzącej, lekko osolonej wody i gotujemy około 2 minut od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżką cedzakową.
Masło roztapiamy w rondeku, polewamy knedle i dekorujemy bitą śmietaną.