Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7695
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 246
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2710
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 557
Składniki
Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium