Do góry

Desery Przepis na:

Knedle ze szpinakiem

Knedle ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11271

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Knedle ze szpinakiem"

Składniki

  • 30 dag czerstwych bułek pszennych
  • obranych ze skóry
  • 30 dag liści szpinaku
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżka tartego żółtego sera
  • 1 łyżka siekanej natki pietruszki
  • sól pieprz
  • gałka muszkatołowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Knedle ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.

  2. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut.

  3. Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut.

  4. ok. 50 minut.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń