Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Knedle ze szpinakiem"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Bułki pokroić jak najdrobniej, skropić wodą. Szpinak umyć w kilku wodach, przebrać, wrzucić na osolony wrzątek, gotować 1-2 min, odcedzić, wystudzić. Zmiksować z jajkami, dodać sól, pieprz, tartą gałkę, siekane zioła i zalać tą mieszaniną pokrojone bułki.
Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju, dodać do miski z masą szpinakowo-bułkową, dosypać bułkę tartą i ser. Przykryć i odstawić na 15 minut.
Z masy formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Gotować we wrzątku ok. 5 minut.
ok. 50 minut.Źródło: Twoje Imperium