Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1903
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3864
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3630
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 442
Składniki
Ananas obierz, wytnij twardy środek. Miąższ pokrój w plasterki. W garnku zagotuj sok ananasowy. Włóż plasterki ananasa i gotuj je 1–2 minuty. Odstaw na 30 minut. Potem wyjmij i dobrze osusz. Jajko wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Plasterki ananasa najpierw panieruj w jajku z mąką, a następnie obtocz w wiórkach kokosowych.
Olej rozgrzej w garnku o grubym dnie albo we frytownicy. Włóż plasterki anansa i smaż 1–2 minuty z każdej strony. Wyjmij i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku.
W metalowej miseczce wymieszaj żółtka z cukrem. Postaw nad garnkiem z parującą wodą. Ubijaj, dolewając wino, aż sos podwoi swoją objętość. Zdejmij z kąpieli wodnej i ubijaj dalej, aż sos przestygnie. Polej nim ananasowe krążki. Przed podaniem posyp je posiekaną miętą.Źródło: Tina