Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec z brzoskwiniami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424814
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424814
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10649
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336936
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4749
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp 1/2 wiórków kokosowych. Dołóż margarynę pokrojoną na małe kawałki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka i wlej śmietanę. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Włóż ją na 20 minut do lodówki. Brzoskwinie osącz (ew. sparz i obierz ze skórki). Owoce rozetnij, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń potnij na duże cząstki. Dużą blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
Przygotowane ciasto grubo rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy. Rozłóż na nim brzoskwinie, lekko wciśnij je w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 45 minut. Przed podaniem posyp resztą wiórków kokosowych.Źródło: Tina