Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec z brzoskwiniami"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9565
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 193
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20829
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp 1/2 wiórków kokosowych. Dołóż margarynę pokrojoną na małe kawałki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka i wlej śmietanę. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Włóż ją na 20 minut do lodówki. Brzoskwinie osącz (ew. sparz i obierz ze skórki). Owoce rozetnij, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń potnij na duże cząstki. Dużą blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
Przygotowane ciasto grubo rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy. Rozłóż na nim brzoskwinie, lekko wciśnij je w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 45 minut. Przed podaniem posyp resztą wiórków kokosowych.Źródło: Tina