Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowiec z brzoskwiniami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5010
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13538
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5870
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7627
Składniki
Mąkę przesiej do miseczki. Wsyp 1/2 wiórków kokosowych. Dołóż margarynę pokrojoną na małe kawałki. Dodaj cukier i cukier waniliowy. Wsyp szczyptę soli. Wbij jajka i wlej śmietanę. szybko zagnieć. Z ciasta uformuj kulę. Włóż ją na 20 minut do lodówki. Brzoskwinie osącz (ew. sparz i obierz ze skórki). Owoce rozetnij, wyjmij pestki. Połówki brzoskwiń potnij na duże cząstki. Dużą blachę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką.
Przygotowane ciasto grubo rozwałkuj. Placek ułóż na spodzie blachy. Rozłóż na nim brzoskwinie, lekko wciśnij je w ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz około 45 minut. Przed podaniem posyp resztą wiórków kokosowych.Źródło: Tina