Do góry

Desery Przepis na:

Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami

Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 4

Smaczny pomysł na "Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na gładkie ciasto. Rozwałkuj, małą szklanką wytnij krążki. Farsz: śledzie zalej wodą, mocz 3 godziny.

  2. Pieczarki obierz, pokrój w małą kostkę, podsmaż na odrobinie oleju. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Śledzie osusz, posiekaj, Wymieszaj z pieczarkami i cebulą, dodaj jajko, przypraw do smaku, wyrób.

  3. Na cieście ułóż po łyżeczce farszu, zlep, formując kołduny. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju (ok. minutę od momentu wypłynięcia). Kołduny wyjmij łyżką cedzakową.

  4. Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń