Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1327
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5282
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5864
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1327
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12611
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5282
Składniki
Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na gładkie ciasto. Rozwałkuj, małą szklanką wytnij krążki. Farsz: śledzie zalej wodą, mocz 3 godziny.
Pieczarki obierz, pokrój w małą kostkę, podsmaż na odrobinie oleju. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Śledzie osusz, posiekaj, Wymieszaj z pieczarkami i cebulą, dodaj jajko, przypraw do smaku, wyrób.
Na cieście ułóż po łyżeczce farszu, zlep, formując kołduny. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju (ok. minutę od momentu wypłynięcia). Kołduny wyjmij łyżką cedzakową.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie