Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21710
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 339
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21710
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 339
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na gładkie ciasto. Rozwałkuj, małą szklanką wytnij krążki. Farsz: śledzie zalej wodą, mocz 3 godziny.
Pieczarki obierz, pokrój w małą kostkę, podsmaż na odrobinie oleju. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Śledzie osusz, posiekaj, Wymieszaj z pieczarkami i cebulą, dodaj jajko, przypraw do smaku, wyrób.
Na cieście ułóż po łyżeczce farszu, zlep, formując kołduny. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju (ok. minutę od momentu wypłynięcia). Kołduny wyjmij łyżką cedzakową.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie