Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kołduny z filetami śledziowymi i pieczarkami"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 44
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 71
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Ciasto: zagnieć ze szczyptą soli na gładkie ciasto. Rozwałkuj, małą szklanką wytnij krążki. Farsz: śledzie zalej wodą, mocz 3 godziny.
Pieczarki obierz, pokrój w małą kostkę, podsmaż na odrobinie oleju. Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Śledzie osusz, posiekaj, Wymieszaj z pieczarkami i cebulą, dodaj jajko, przypraw do smaku, wyrób.
Na cieście ułóż po łyżeczce farszu, zlep, formując kołduny. Ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju (ok. minutę od momentu wypłynięcia). Kołduny wyjmij łyżką cedzakową.
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie