Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2647
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7659
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2647
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni funkcja góra-dół. Masło utrzeć z cukrem,dodać olej i żółtka, po utarciu dodać mąkę- dobrze wymieszać. Dodać ubite białka i wymieszać z całością.
Podzielić na trzy części. Do jednej dodać olejek cytrynowy. Do drugiej kakao. Do trzeciej suchy mak. Na spód blachy wylewamy białą masę a później łyżką nakładamy dwie pozostałe w różne miejsca blachy. Pieczemy 45 minut. Polać czekoladową polewą posypać kolorowymi wiórkami (wedle uznania) i gotowe. Smacznego!