Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94878
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94878
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1896
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5714
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5706
Składniki
Piekarnik nagrzać do 170 stopni funkcja góra-dół. Masło utrzeć z cukrem,dodać olej i żółtka, po utarciu dodać mąkę- dobrze wymieszać. Dodać ubite białka i wymieszać z całością.
Podzielić na trzy części. Do jednej dodać olejek cytrynowy. Do drugiej kakao. Do trzeciej suchy mak. Na spód blachy wylewamy białą masę a później łyżką nakładamy dwie pozostałe w różne miejsca blachy. Pieczemy 45 minut. Polać czekoladową polewą posypać kolorowymi wiórkami (wedle uznania) i gotowe. Smacznego!