Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dobre ciasto złożone z kilku warstw. Ciasto orzechowe z brzoskwiniami i delicjami.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i bakalie. Podzielić na dwie części u upiec dwa placki.
Krem: Sok z brzoskwiń zagotować z 3 łyżkami cukru. Budyń rozpuścić w 3/4 szkl wody, z 1 łyżką mąki i 5 żółtkami. Wlać na gotujący się sok, ciągle mieszając. Ugotować i wystudzić. Do masła dodać po trochę budyniu - miksować. Część masy wyłożyć na placek bakaliowy, następnie ciastka delicje nasączone w kawie. Potem krem i drugi placek bakaliowy. Wierzch posmarować cienko kremem i ułożyć brzoskwinie pokrojone w talarki i zalać galaretką.