Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6621
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2130
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6621
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2130
 
         
        Składniki
Masę cukrową wsyp do miseczki. Wlej około 80 g ciepłej wody, cały czas dokładnie mieszając na bardzo gładką pastę. Rozsmaruj szpatułką na suchej macie silikonowej, dociskając i uważnie pokrywając pastą cukrową wszystkie wtłoczenia.
Pozostaw na 4-6 godzin w temperaturze pokojowej lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 85°C i susz około 12 minut. Matę wyjmij, lekko ostudź. Palcami delikatnie wyjmij koronki z foremek.Źródło: Chwila dla Ciebie