Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koronki z masy lukrowej"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34284
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 95
Składniki
Masę cukrową wsyp do miseczki. Wlej około 80 g ciepłej wody, cały czas dokładnie mieszając na bardzo gładką pastę. Rozsmaruj szpatułką na suchej macie silikonowej, dociskając i uważnie pokrywając pastą cukrową wszystkie wtłoczenia.
Pozostaw na 4-6 godzin w temperaturze pokojowej lub wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 85°C i susz około 12 minut. Matę wyjmij, lekko ostudź. Palcami delikatnie wyjmij koronki z foremek.Źródło: Chwila dla Ciebie