Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kostki z bakaliami"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105518
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 105518
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2043
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5918
Składniki
Pistacje grubo posiekaj. Mleko wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj dalej jeszcze ok. 10 minut. Potem dodaj masło oraz kakao.
Mleko w proszku przesyp do drugiego większego garnka, wymieszaj je z przesianym kakao oraz pistacjami i żurawiną. Cienkim strumieniem wlej mleko z cukrem oraz masłem. Podgrzewaj na małym płomieniu ok. 10 minut. Ciągle mieszaj, by masa nie przypaliła się.
Gdy masa czekoladowa będzie już gęsta, wlej ją na półmisek opłukany zimną wodą. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem czekoladę pokrój w kosteczkę.Źródło: Naj