Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kostki z bakaliami"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1310
Polecam.
Odsłon: 396
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8082
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2748
Polecam.
Odsłon: 1310
Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Pistacje grubo posiekaj. Mleko wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj dalej jeszcze ok. 10 minut. Potem dodaj masło oraz kakao.
Mleko w proszku przesyp do drugiego większego garnka, wymieszaj je z przesianym kakao oraz pistacjami i żurawiną. Cienkim strumieniem wlej mleko z cukrem oraz masłem. Podgrzewaj na małym płomieniu ok. 10 minut. Ciągle mieszaj, by masa nie przypaliła się.
Gdy masa czekoladowa będzie już gęsta, wlej ją na półmisek opłukany zimną wodą. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem czekoladę pokrój w kosteczkę.Źródło: Naj