Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kostki z bakaliami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2622
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Składniki
Pistacje grubo posiekaj. Mleko wymieszaj z cukrem i cukrem waniliowym. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz płomień i gotuj dalej jeszcze ok. 10 minut. Potem dodaj masło oraz kakao.
Mleko w proszku przesyp do drugiego większego garnka, wymieszaj je z przesianym kakao oraz pistacjami i żurawiną. Cienkim strumieniem wlej mleko z cukrem oraz masłem. Podgrzewaj na małym płomieniu ok. 10 minut. Ciągle mieszaj, by masa nie przypaliła się.
Gdy masa czekoladowa będzie już gęsta, wlej ją na półmisek opłukany zimną wodą. Równomiernie rozsmaruj. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Przed podaniem czekoladę pokrój w kosteczkę.Źródło: Naj