Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka bananowa"
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24796
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24796
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 80
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem oraz żółtkami. Dodaj rozpuszczoną, w szklance wody, tężejącą galaretkę i rozgniecione banany. Wyłóż na blaszkę.
Ser zmiksuj z cukrem, dodaj tężejącą galaretkę. Wylej na masę banananową. Wstaw do lodówki. Stężone ciasto pokrój na kwadraty. Zanurzaj je w rozpuszczonej polewie, obtocz w wiórkach.
<strong>Przepis nadesłała Mariola Szczypel z Wąsoszy</strong>Źródło: Takie jest życie