Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krajanka bananowa"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1269
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1269
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Składniki
Margarynę zmiksuj z cukrem pudrem oraz żółtkami. Dodaj rozpuszczoną, w szklance wody, tężejącą galaretkę i rozgniecione banany. Wyłóż na blaszkę.
Ser zmiksuj z cukrem, dodaj tężejącą galaretkę. Wylej na masę banananową. Wstaw do lodówki. Stężone ciasto pokrój na kwadraty. Zanurzaj je w rozpuszczonej polewie, obtocz w wiórkach.
<strong>Przepis nadesłała Mariola Szczypel z Wąsoszy</strong>Źródło: Takie jest życie