Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 916
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1968
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 916
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1968
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 454
Składniki
Słodzone mleko skondensowane wstawiamy do garka i gotujemy 2 godziny pilnując aby nie wyparowała woda ( puszka musi być cały czas zatopiona całkowicie w wodzie ).Poczym odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Na blache wykładamy warstwe krakersów, a na nią przygotowany według przepisu 1 krem karpatkowy, poczym na krem nakładamy kolejną warstwe krakersów.
Na krakersy rozkładamy ostudzone mleko i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
Na krakersy wykładamy kolejny krem karpatkowy i przykrywamy krakersami.
Wierzch dekorujemy ubitą śnieżką i posypujemy startą na drobnych oczkach czekoladą.