Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24837
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24837
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
Słodzone mleko skondensowane wstawiamy do garka i gotujemy 2 godziny pilnując aby nie wyparowała woda ( puszka musi być cały czas zatopiona całkowicie w wodzie ).Poczym odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Na blache wykładamy warstwe krakersów, a na nią przygotowany według przepisu 1 krem karpatkowy, poczym na krem nakładamy kolejną warstwe krakersów.
Na krakersy rozkładamy ostudzone mleko i przykrywamy kolejną warstwą krakersów.
Na krakersy wykładamy kolejny krem karpatkowy i przykrywamy krakersami.
Wierzch dekorujemy ubitą śnieżką i posypujemy startą na drobnych oczkach czekoladą.