Do góry

Desery Przepis na:

Krem napoleonkowy

Krem napoleonkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 1884

Krem do ciast i ciasteczek.

Składniki

  • żółtka, 6
  • cukier, 3 czubate łyżki
  • cukier waniliowy, 1 op
  • mąka, 2,5-3 łyżek
  • mleko, 2 szkl
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Krem napoleonkowy

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Mleko zagotować, wlać do masy jajecznej. Nie przerywając mieszania postawić na ogniu i mieszać do zgęstnienia.

  2. Gdyby masa była rzadka wsypać łyżeczkę maki ziemniaczanej i wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń