Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z winogronami"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1778
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5383
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1733
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5277
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1778
Składniki
Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Dodatkowo owoce możesz rozciąć i usunąć widelcem pestki. Ciastka migdałowe drobno pokrusz. Śmietanę kremówkę wymieszaj ze skórką pomarańczową, brązowym cukrem oraz zagęstnikiem. Ubij mikserem na sztywno.
Bitą śmietanę delikatnie wymieszaj z serkiem waniliowym oraz likierem migdałowym. Trochę okruszków ciastek pozostaw do dekoracji, a resztę dodaj do kremu migdałowego. Całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Krem nałóż do 4 dużych szklaneczek albo pucharków. Na wierzchu ułóż winogrona. Owoce wciśnij w krem. Każdą porcję deseru posyp odłożonymi wcześniej okruszkami ciastek. Do czasu podania deser przechowuj w lodówce.
20 minut •Porcja: 625 kcal •Cena porcji: 4,10 złŹródło: Naj