Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z winogronami"
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35534
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 366
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 35534
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 366
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 356
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9168
Składniki
Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Dodatkowo owoce możesz rozciąć i usunąć widelcem pestki. Ciastka migdałowe drobno pokrusz. Śmietanę kremówkę wymieszaj ze skórką pomarańczową, brązowym cukrem oraz zagęstnikiem. Ubij mikserem na sztywno.
Bitą śmietanę delikatnie wymieszaj z serkiem waniliowym oraz likierem migdałowym. Trochę okruszków ciastek pozostaw do dekoracji, a resztę dodaj do kremu migdałowego. Całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Krem nałóż do 4 dużych szklaneczek albo pucharków. Na wierzchu ułóż winogrona. Owoce wciśnij w krem. Każdą porcję deseru posyp odłożonymi wcześniej okruszkami ciastek. Do czasu podania deser przechowuj w lodówce.
20 minut •Porcja: 625 kcal •Cena porcji: 4,10 złŹródło: Naj