Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z winogronami"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8671
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8671
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 75
Składniki
Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Dodatkowo owoce możesz rozciąć i usunąć widelcem pestki. Ciastka migdałowe drobno pokrusz. Śmietanę kremówkę wymieszaj ze skórką pomarańczową, brązowym cukrem oraz zagęstnikiem. Ubij mikserem na sztywno.
Bitą śmietanę delikatnie wymieszaj z serkiem waniliowym oraz likierem migdałowym. Trochę okruszków ciastek pozostaw do dekoracji, a resztę dodaj do kremu migdałowego. Całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Krem nałóż do 4 dużych szklaneczek albo pucharków. Na wierzchu ułóż winogrona. Owoce wciśnij w krem. Każdą porcję deseru posyp odłożonymi wcześniej okruszkami ciastek. Do czasu podania deser przechowuj w lodówce.
20 minut •Porcja: 625 kcal •Cena porcji: 4,10 złŹródło: Naj