Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Krem z winogronami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14409
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6633
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14409
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1674
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16501
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6633
Składniki
Winogrona opłucz, osusz, oderwij od gałązek. Dodatkowo owoce możesz rozciąć i usunąć widelcem pestki. Ciastka migdałowe drobno pokrusz. Śmietanę kremówkę wymieszaj ze skórką pomarańczową, brązowym cukrem oraz zagęstnikiem. Ubij mikserem na sztywno.
Bitą śmietanę delikatnie wymieszaj z serkiem waniliowym oraz likierem migdałowym. Trochę okruszków ciastek pozostaw do dekoracji, a resztę dodaj do kremu migdałowego. Całość delikatnie wymieszaj łyżką.
Krem nałóż do 4 dużych szklaneczek albo pucharków. Na wierzchu ułóż winogrona. Owoce wciśnij w krem. Każdą porcję deseru posyp odłożonymi wcześniej okruszkami ciastek. Do czasu podania deser przechowuj w lodówce.
20 minut •Porcja: 625 kcal •Cena porcji: 4,10 złŹródło: Naj