Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dlugo zachowuje swiezosc, uwielbiana przez domownikow
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
z maki, margaryny i smietany, zagniatamy ciasto jak na kruche, wkladamy do lodowki na minimum 2 godz, lub nawet na cala noc, dzielimy na 2 czesc, rozwalkujemy cieniutko i kladziemy na blaszki i pieczemy w 190-200 st przez ok 20-25 min gotujemy 2 szklanki mleka z cukrami, pozostala szklanke mleka miksujemy z jajkami, maka pszenna i ziemniaczana, mieszamy i gotujemy jak budyn, otrzymujemy bardzo gesty budyn ktory wylewamy na jeden plat ciasta i przykrywamy drugim po wystygnieciu posypujemy cukrem pudrem, smacznego
mozna uzyc ciasta francuskiego, do tego bedziemy potrzebowac okolo 70 dag platow ciasta, ja jak robie kremówke to zawsze do masy dodaje 1/2 kostke margaryny lub masla dobrze mieszam i wylewam na ciasto, wtedy boki kremu tak nie wysychaja