Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedł czas na śliwki, dlatego postanowiłam je wykorzystać i zrobić przepyszną kruchą tartę, w której właśnie one królują:) Smacznego!!
Mąkę przesiać z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać cukier waniliowy, pokrojone w kostkę masło i jajko. Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Śliwki umyć, wydrylować i pokroić w zgrabne kawałki. Z mleka, cukru i budyniu w proszku ugotować gęsty budyń. Jajka rozkłócić w śmietanie i wmieszać do ciepłego jeszcze budyniu.
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o śr. 28 cm. Wyłożyć nim okrągłą formę jak na tartę o śr. 22 cm. U7formować z ciasta krawędź o wysokości 3 cm. Przelać masę budyniową, rozłożyć śliwki (przekrojoną stroną ku górze4). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec 45 minut. Schłodzić i pokroić w trójkąty.
Smacznego :)
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10478
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 362
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 117
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10478
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 362
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 117
Składniki
Mąkę przesiać z solą, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać cukier waniliowy, pokrojone w kostkę masło i jajko. Szybko zagnieść ciasto, owinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut.
Śliwki umyć, wydrylować i pokroić w zgrabne kawałki. Z mleka, cukru i budyniu w proszku ugotować gęsty budyń. Jajka rozkłócić w śmietanie i wmieszać do ciepłego jeszcze budyniu.
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek o śr. 28 cm. Wyłożyć nim okrągłą formę jak na tartę o śr. 22 cm. U7formować z ciasta krawędź o wysokości 3 cm. Przelać masę budyniową, rozłożyć śliwki (przekrojoną stroną ku górze4). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni. Piec 45 minut. Schłodzić i pokroić w trójkąty. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Desery
Pancakes jogurtowe
Desery
EKSPRESOWE CIASTO Z BIAŁEK Z MALINAMI
Desery
Tarta owocowa
MLECZNE CIASTO Z MALINAMI ( EKSPRESOWE )
Latem zawsze mamy ochotę na szybkie ciasta z sezonowymi owocami. Większość cz...
Odsłon: 119
Pancakes jogurtowe
pyszne puszyste Pancakes jogurtowe
Odsłon: 41