Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche babeczki z nadzieniem z jabłek. Bez cukru.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231771
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36409
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231771
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4964
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36409
        
        
                Składniki
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w drobną kostkę, mieszamy z mąką ziemniaczaną. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka ucieramy ze słodziwem (100 g). Masło rozpuszczamy i studzimy. Ostudzone dodajemy do żółtek i ucieramy. Stopniowo dodajemy mąkę i mieszamy. Gdy ciasto będzie gęste i zwarte, zagniatamy dłońmi. Ciastem wylepiamy formę do babeczek lub tarty. Pieczemy ok. 10 minut w 180 st. C. Po tym czasie do kokilek przekładamy jabłka i pieczemy kolejne 15 minut w 180 st. C. W tym czasie ubijamy białka jajek na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy słodziwo. Pianę wykładamy na upieczone babeczki. Zmniejszamy temperaturę pieczenia do 150 st. C i pieczemy kolejne 15-20 minut.