Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki z konfiturą"
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231690
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36199
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231690
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4930
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36199
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1389
        
        Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone na kawałki masło, cukier, żółtko oraz skórkę z cytryny. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Foremki do tarteletek posmaruj tłuszczem. Wylep je schłodzonym ciastem. Spody ponakłuwaj widelcem, aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
W tym czasie gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w plasterki. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Ułóż na podpieczonych spodach. Piecz dalej 10–15 minut.
Jeszcze ciepłe ciastka posmaruj konfiturą morelową. Po wystudzeniu tarteletki udekoruj konfiturą z żurawiny lub porzeczek.Źródło: Naj