Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche babeczki z konfiturą"
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone na kawałki masło, cukier, żółtko oraz skórkę z cytryny. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Foremki do tarteletek posmaruj tłuszczem. Wylep je schłodzonym ciastem. Spody ponakłuwaj widelcem, aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
W tym czasie gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w plasterki. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Ułóż na podpieczonych spodach. Piecz dalej 10–15 minut.
Jeszcze ciepłe ciastka posmaruj konfiturą morelową. Po wystudzeniu tarteletki udekoruj konfiturą z żurawiny lub porzeczek.Źródło: Naj
Przepis dnia
Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie...
Odsłon: 2316
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 19
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 309
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 116
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 23
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 19
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 309
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 116
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 23
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj pokrojone na kawałki masło, cukier, żółtko oraz skórkę z cytryny. Szybko zagnieć kruche ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 30 minut.
Foremki do tarteletek posmaruj tłuszczem. Wylep je schłodzonym ciastem. Spody ponakłuwaj widelcem, aby ciasto nie wybrzuszyło się podczas pieczenia. Piecz 10 minut w temperaturze 200°C.
W tym czasie gruszki obierz, rozetnij, usuń gniazda nasienne. Miąższ potnij w plasterki. Natychmiast skrop sokiem z cytryny. Ułóż na podpieczonych spodach. Piecz dalej 10–15 minut.
Jeszcze ciepłe ciastka posmaruj konfiturą morelową. Po wystudzeniu tarteletki udekoruj konfiturą z żurawiny lub porzeczek.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Lizaki z ananasa z grilla
Desery
Deserki z truskawkami
Desery
Serowe chrupki - mini pączusie
Desery
Miętusek - orzeźwiające, miętowe ciasto
Lizaki z ananasa z grilla
Eksplozja smaków! Wytrawne dodatki podkreślają tylko słodycz owocu a może być...
Odsłon: 23
Deserki z truskawkami
Dzisiaj dla moich przyjaciół przygotowałam pyszne deserki z truskawkami, ubit...
Odsłon: 87