Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka są szybkie w przygotowaniu i tanie. Bez jajek!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3781
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1303
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 340
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11135
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3781
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1303
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść (ja trę margarnę na tarce jarzynowej wprost do mąki wymiesznej z cukrem i proszkiem do pieczenia, maczając margarynę w tych składnikch i pocierając na tarce) i wstawić na 1 do lodówki. Po tym czassie podsypać mąką stolnicę, rozwałkować na cienkie placki i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Zamiast mąki można użyć do posypywania maku :). Ciastka mozna posmarować rotrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzenego piekarnika .180st.C na około 15 min.Piec na złotko.Jeśli nie posypiemy cukrem, możemy po upieczeniu zlepiać np.dżemem po 2 krążki.