Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka są szybkie w przygotowaniu i tanie. Bez jajek!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5351
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wszystkie składniki szybko zagnieść (ja trę margarnę na tarce jarzynowej wprost do mąki wymiesznej z cukrem i proszkiem do pieczenia, maczając margarynę w tych składnikch i pocierając na tarce) i wstawić na 1 do lodówki. Po tym czassie podsypać mąką stolnicę, rozwałkować na cienkie placki i wykrawać ciasteczka o dowolnych kształtach.
Zamiast mąki można użyć do posypywania maku :). Ciastka mozna posmarować rotrzepanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Wstawić do nagrzenego piekarnika .180st.C na około 15 min.Piec na złotko.Jeśli nie posypiemy cukrem, możemy po upieczeniu zlepiać np.dżemem po 2 krążki.