Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciastka robiła moja babcia na wesele rodziców. Ja ich nie próbowałam wtedy ,ale w tym roku na Boże Narodzenie próbowałam i postanowiłam takie zrobić
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 178
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Ciasto siekać na stolnicy, najpierw mąkę i margarynę, dosyć długo, aż się wyrobi margaryna. Dodać resztę składników i ewentualnie odrobinę śmietany, jeżeli potrzeba. Szybko zarobić i wystudzić w lodówce. Wykonywać ciasteczka i smarować utartym białkiem.
Ubić na sztywno białka z cukrem. Piec od 170-180 st. , aż będą miały złoty kolor.
RADA: najlepiej podwoić liczbę składników ponieważ wtedy wyjdą 4 blachy