Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche ciasteczka z nadzieniem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 26
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 51
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 668
Szybka i smaczna
Odsłon: 11215
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 251
Składniki
Mąkę przesiej przez gęste sitko na stolnicę. Dodaj masło, posiekaj je szerokim nożem na drobne grudki. Dodaj proszek do pieczenia, przesiany cukier puder i żółtka, zagnieć ciasto. Połóż ciasto na talerzu, przykryj drugim. Odłóż do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyjmij, rozwałkuj na grubość 1 cm, wycinaj z niego kółka np. szklanką. Wykładaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia. W każdym ciastku zrób wgłębienie dnem szklanki.
Czekoladę rozpuść w garnku, wlej do części ciastek, posyp wiórkami kokosowymi. Resztę ciastek wypełnij konfiturą. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Odstaw do ostygnięcia.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień