Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy dają do kruchego ciasta śmietanę, ja daję ocet i wtedy jest dopiero kruche... spróbujcie
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 52
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 745
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 65
Składniki
Odzielamy żółtka od białek, białka odstawiamy na bok, resztę składników zagniatamy szybko (najlepiej żeby wszystkie składniki miały temperaturę pokojową ). I to tyle reszta składników wedle uznania, można zrobić jabłecznik, sernik, jak kto uważa. Białka możemy zużyć, ubijając pianę jako dodatek na wierzch ciasta lub zrobić bezy.