Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko smacznie :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11088
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4904
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1054
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9611
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1427
Składniki
Mąkę z proszkiem zmieszać, dodać margarynę i posiekać. Zrobić dołek, dodać żółtka, 3/4 szklanki cukru, śmietanę, i wszystko wymieszać. Odkroić 1/3 ciasta (na posypkę). Resztę ciasta wyłożyć na blachę wyłożoną pergaminem lub papierem śniadaniowym. Posypać ciasto bułką tartą lub mąką. Poukładać owoce( ja wybrałam rabarbar).
Ubić białka ze szczyptą soli, najlepiej schłodzone. dodać do ubitej masy 1/2 szklanki cukru oraz 1 i 1/2 paczki kisielu, delikatnie wymieszać. Wylać masę na owoce.
posypkę można podzielić na dwie równe części i do jednej dodać kakao. posypkę pookładać na ciasto lub zetrzeć na tarce po uprzednim schłodzeniu. piec w temp. 170 stopni przez około godzinę. Smacznego