Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe, smaczne, rozpływające się w ustach
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Masło posiekać z mąką, cukrem pudrem, waniliowym, proszkiem do pieczenia. Dodać do tego jajka. Wszystko razem zagnieść
Podzielić ciasto na dwie części, do jednej dodać kakao. Dobrze wymieszać. Do jasnej częśći można dodać jakiś aromat, ja niestety nie miałam w domu
Rozwałkować ciemne ciasto, osobno rozwałkować jasne ciasto, mniej więcej na ten sam kształt co ciemne. Nałożyć jedne na drugie, zawinąć w roladę. Kroić na 1cm plasterki, lekko ugnieść by się warstwy ciasta lepiej połączyły. Ułożyć na wysmarowanej blasze. Ja zawsze używam papieru do pieczenia
Piec w temperaturze 170 stopni ok 10-12 minut :)