Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kajmakiem i czekoladą"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 437
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 973
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 437
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 167
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2703
Składniki
Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Puszkę mleka włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj na małym ogniu ok. 2 godzin. Ostudź.
Orzechy i migdały posiekaj. Foremki do tarteletek natłuść, wylep ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C.
Ostudzony kajmak wyjmij z puszki, wymieszaj ze stopioną czekoladą. Kruche spody napełnij 2/3 masy. Posyp orzechami i migdałami. Udekoruj resztą masy.
65 min (plus gotowanie kajmaku) Sztuka: 380 kcalŹródło: Naj