Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kruche tarteletki z kajmakiem i czekoladą"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 330
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Z masła, mąki, cukru i żółtka zagnieć kruche ciasto. Schłodź w lodówce. Puszkę mleka włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj na małym ogniu ok. 2 godzin. Ostudź.
Orzechy i migdały posiekaj. Foremki do tarteletek natłuść, wylep ciastem. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C.
Ostudzony kajmak wyjmij z puszki, wymieszaj ze stopioną czekoladą. Kruche spody napełnij 2/3 masy. Posyp orzechami i migdałami. Udekoruj resztą masy.
65 min (plus gotowanie kajmaku) Sztuka: 380 kcalŹródło: Naj