Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche z morelami"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414252
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2266
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Przesiej cukier puder i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, wodę, zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Morele umyj, przekrój na połówki, usuń pestki i skórki, podduś owoce w garnku z niewielką ilością wody i cukrem na mus.
Odłóż 1/4 ciasta, resztę rozwałkuj. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wypełnij ciastem, ponakłuwaj widelcem. Piecz przez 20 minut w 180°C.
Wyjmij, wyłóż na nie mus morelowy. Odłożony kawałek ciasta rozwałkuj, wytnij z niego nożem paski, ułóż je na wierzchu, piecz przez 25 minut w 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień