Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kruche z morelami"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19976
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3101
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4359
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3964
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19976
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3101
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4359
Składniki
Mąkę przesiej, posiekaj z masłem. Przesiej cukier puder i proszek do pieczenia, dodaj żółtka, wodę, zagnieć szybko ciasto. Zawiń w folię, wstaw do lodówki na godzinę.
Morele umyj, przekrój na połówki, usuń pestki i skórki, podduś owoce w garnku z niewielką ilością wody i cukrem na mus.
Odłóż 1/4 ciasta, resztę rozwałkuj. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Wypełnij ciastem, ponakłuwaj widelcem. Piecz przez 20 minut w 180°C.
Wyjmij, wyłóż na nie mus morelowy. Odłożony kawałek ciasta rozwałkuj, wytnij z niego nożem paski, ułóż je na wierzchu, piecz przez 25 minut w 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień