Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowo-kawowa kruszonka wymieszana z ciastem ucieranym tworzy ciekawą kompozycję smakową.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7912
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3186
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7912
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 308
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3186
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Składniki kruszonki zagnieść[można użyć robota kuchennego],wstawić do lodówki. Na ciasto:utrzec masło z cukrem,po kolei dodawać jajka,cały czas ucierając. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i sodą,dodawać do masy na przemian z kwaśną śmietaną,wlać ekstrakt waniliowy. Jabłka obrać, pokroić w cienkie plasterki. Blaszkę do pieczenia[użyłam takiej o wymiarach 20-25cm] wyłożyć papierem do pieczenia. Połowę kruszonki pokruszyć w palcach i wymieszać z przygotowanym ciastem,wylać na przygotowaną blaszkę,rozłożyć jabłka,eierzch posypać resztą kruszonki.Ciasto piec w temp.180 stopni około 50-60 minut.