Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kule z ciasta francuskiego z truskawkami"
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 344
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Ubij jajka z cukrem. Podgrzej połowę śmietany. Wlej do ubitych jajek i, mieszając, podgrzewaj 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą jajeczną. Zamroź całość.
Z masy uformuj gałki. Każdą szczelnie owiń ciastem francuskim. Wrzucaj je na gorący olej. Smaż 2 minuty. Podaj z musem truskawkowym, udekoruj.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 6 Przygot. 100 min Cena 1,25 zł Kalorie 219 kcalŹródło: Takie jest życie