Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kule z ciasta francuskiego z truskawkami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8227
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8227
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1185
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9995
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4572
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 607
Składniki
Ubij jajka z cukrem. Podgrzej połowę śmietany. Wlej do ubitych jajek i, mieszając, podgrzewaj 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą jajeczną. Zamroź całość.
Z masy uformuj gałki. Każdą szczelnie owiń ciastem francuskim. Wrzucaj je na gorący olej. Smaż 2 minuty. Podaj z musem truskawkowym, udekoruj.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 6 Przygot. 100 min Cena 1,25 zł Kalorie 219 kcalŹródło: Takie jest życie