Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kule z ciasta francuskiego z truskawkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5360
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13135
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5360
Składniki
Ubij jajka z cukrem. Podgrzej połowę śmietany. Wlej do ubitych jajek i, mieszając, podgrzewaj 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą jajeczną. Zamroź całość.
Z masy uformuj gałki. Każdą szczelnie owiń ciastem francuskim. Wrzucaj je na gorący olej. Smaż 2 minuty. Podaj z musem truskawkowym, udekoruj.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 6 Przygot. 100 min Cena 1,25 zł Kalorie 219 kcalŹródło: Takie jest życie