Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kule z ciasta francuskiego z truskawkami"
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1330
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 850
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1330
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 850
Składniki
Ubij jajka z cukrem. Podgrzej połowę śmietany. Wlej do ubitych jajek i, mieszając, podgrzewaj 2 minuty, aż masa zgęstnieje. Ostudź. Ubij resztę śmietany, wymieszaj z masą jajeczną. Zamroź całość.
Z masy uformuj gałki. Każdą szczelnie owiń ciastem francuskim. Wrzucaj je na gorący olej. Smaż 2 minuty. Podaj z musem truskawkowym, udekoruj.
<strong>Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>
Porcje 6 Przygot. 100 min Cena 1,25 zł Kalorie 219 kcalŹródło: Takie jest życie