Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna delikatna słodka przekąska do kawki:)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.