Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna delikatna słodka przekąska do kawki:)
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 358
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1625
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 210
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 528
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 358
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1625
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 210
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 528
Składniki
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.