Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 110
Dodano: 30.05.2011
Odsłon: 23235
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

Michelee 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
... no i mam już w ulubionych :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

wika11 08 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam rafaello , wiec muszę ten przepis wypróbować. Koniecznie. Pozdrowienia.3 Kto głosował? | Odpowiedz

konwalijka77 01 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
dodałam twój przepis do ulubionych bo wyglądają rafaello naprawdę apetycznie!!!1 Kto głosował? | Odpowiedz