Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna delikatna słodka przekąska do kawki:)
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1169
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 459
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1169
Składniki
Migdały sparzyć wrzątkiem,po kilku min zdjąć z nich skórkę.Cukier rozpuścić w wodzie,zostawić do ostudzenia.Do wody z cukrem dodac pokruszone wafle,miękkie masło i mleko w proszku,po czym dobrze wszystko zmiksować do uzyskania gęstej masy.Z masy formowac małe kulki,do środka włożyć po jednym migdale,kulki obtoczyć w wiórkach i dobrze schłodzić na kilka godziń.
Ja dla odmiany zamiast całych migdałów do środka dodaję drobno zmielone obrane migdały i dodaję do masy,wtedy kulki mają lekko migdałowy smak,są tak samo smaczne!!!Polecam.