Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwiatuszki z landrynkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3773
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem. Dodaj sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową, wlej roztrzepane jajko, zamieszaj.
Mąkę razem z proszkiem przesiej, wsyp do masy maślanej. Wyrób miękkie ciasto. Rozwałkuj na grubość 3-4 mm.
Foremką, np. w kształcie kwiatuszka, wytnij ciasteczka, koniecznie z okienkiem w środku. Każde ciasteczko nabij na cienki drewniany patyczek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki pokrusz tłuczkiem (przez ściereczkę). Do każdego otworka lizaka wsyp landrynki (w jednym kolorze) tak, aby tworzyły górkę pośrodku ciasteczka. Piecz 10-15 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie