Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwiatuszki z landrynkami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1066
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 515
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem. Dodaj sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową, wlej roztrzepane jajko, zamieszaj.
Mąkę razem z proszkiem przesiej, wsyp do masy maślanej. Wyrób miękkie ciasto. Rozwałkuj na grubość 3-4 mm.
Foremką, np. w kształcie kwiatuszka, wytnij ciasteczka, koniecznie z okienkiem w środku. Każde ciasteczko nabij na cienki drewniany patyczek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki pokrusz tłuczkiem (przez ściereczkę). Do każdego otworka lizaka wsyp landrynki (w jednym kolorze) tak, aby tworzyły górkę pośrodku ciasteczka. Piecz 10-15 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie