Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kwiatuszki z landrynkami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15222
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1864
Składniki
Miękkie masło utrzyj na puch z cukrem. Dodaj sok z pomarańczy i skórkę pomarańczową, wlej roztrzepane jajko, zamieszaj.
Mąkę razem z proszkiem przesiej, wsyp do masy maślanej. Wyrób miękkie ciasto. Rozwałkuj na grubość 3-4 mm.
Foremką, np. w kształcie kwiatuszka, wytnij ciasteczka, koniecznie z okienkiem w środku. Każde ciasteczko nabij na cienki drewniany patyczek. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Landrynki pokrusz tłuczkiem (przez ściereczkę). Do każdego otworka lizaka wsyp landrynki (w jednym kolorze) tak, aby tworzyły górkę pośrodku ciasteczka. Piecz 10-15 min w 180°C.
<strong>Czas przygotowania 40 min. Ilość porcji 6. Cena za porcję 0,80 zł.
Przepis przysłała Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie