Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lane kluski na mleku po 1. roku"
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19946
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 165
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 19946
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1698
Składniki
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. 2. Wbij je do szklanki i dokładnie wymieszaj widelcem żółtko z białkiem. 3. Do roztrzepanego jajka powoli dodawaj mąkę, przez cały czas mieszając masę, aby nie powstały w niej grudki. 4. Mleko wlej do garnka i zagotuj. Gdy tylko zacznie wrzeć, przykręć gaz i powoli cienkim strumyczkiem wlewaj ciasto do mleka. Uważaj, by nie wykipiało.Źródło: Mam dziecko