Do góry

Desery Przepis na:

Legumina czereśniowa

Legumina czereśniowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 4714

Lekkie ciasto z czereśniami lub innymi owocami.

Składniki

  • 1/4 l grysiku
  • 1/4 l mleka
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1/2 kostki margaryny
  • 1/2 szkl. mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kg owoców
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Legumina czereśniowa

Przygotowanie

  1. Grysik zalać zimnym mlekiem i odstawić do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Można od czasu do czasu zamieszać.

  2. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Dodać grysik, mąkę i proszek do pieczenia.

  3. Ubić pianę z białek i dodać do reszty.

  4. Dodać owoce i delikatnie zamieszać.

  5. Piec w temperaturze 180 *C około godziny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń