Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z czereśniami lub innymi owocami.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4138
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6501
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5480
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13521
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5297
Składniki
Grysik zalać zimnym mlekiem i odstawić do momentu aż kasza wchłonie całe mleko. Można od czasu do czasu zamieszać.
Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem. Dodać grysik, mąkę i proszek do pieczenia.
Ubić pianę z białek i dodać do reszty.
Dodać owoce i delikatnie zamieszać.
Piec w temperaturze 180 *C około godziny.