Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowy i niskokaloryczny deserek. SMACZNEGO
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 933
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 933
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13566
Składniki
Foremkę cieniutko smarujemy margaryną, lub wykładamy folią spożywczą. Galaretki rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu, żelatynę w kilku łyżkach gorącej wody. Jogurty wlewamy do wysokiego naczynia i ubijamy mikserem do uzyskania puszystości. powoli wlewamy żelatynę cały czas ubijając, dodajemy pokrojone owoce (ja użyłam truskawek, bananów i nektarynek) i wlewamy do formy, schładzamy. Wierzch ozdabiamy owocami i zalewamy galaretką. SMACZNEGO