Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lekka rolada biszkoptowa"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10100
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1158
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 561
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10100
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1158
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11551
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 561
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 1/2 cukru i 2 łyżkami wody. Ubij na sztywno. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Przełóż na ściereczkę oprószoną cukrem. Zwiń razem ze ściereczką. Odłóż do wystudzenia.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij. Wymieszaj z twarogiem. Dodaj resztę cukru, sok i skórkę z cytryny oraz likier. Żelatynę połącz z kremem. Biszkopt rozwiń. Posmaruj kremem, ponownie zwiń. Schłodź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina