Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki orzeźwia i przy tym niebiańsko słodki
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 58
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 118
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10343
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 113
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1009
Składniki
ok.8 kiwi lub dojrzałą papaję należy obrać,pozbyć się pestek z papaji i zmiksować w blęderze następnie rozrobić karmel z około 15-20 łyżek cukru i 150ml śmietany,zalać tym wcześniej zmiksowaną papaję lub kiwi i wstawić do lodówki na ok. 10 min.Następnie nałożyć około 5 cm bitej śmietany i położyć ćwiartkę mandarynki.I gotowe. Należy podawać w wysokim kieliszku do wina. Na zdjęciu zamiast na wierzchu mandarynki są pestki z papaji lecz ja wole dawać tam mandarynkę.