Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest lekki orzeźwia i przy tym niebiańsko słodki
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
ok.8 kiwi lub dojrzałą papaję należy obrać,pozbyć się pestek z papaji i zmiksować w blęderze następnie rozrobić karmel z około 15-20 łyżek cukru i 150ml śmietany,zalać tym wcześniej zmiksowaną papaję lub kiwi i wstawić do lodówki na ok. 10 min.Następnie nałożyć około 5 cm bitej śmietany i położyć ćwiartkę mandarynki.I gotowe. Należy podawać w wysokim kieliszku do wina. Na zdjęciu zamiast na wierzchu mandarynki są pestki z papaji lecz ja wole dawać tam mandarynkę.