Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus kokosowo-limonkowy"
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 357
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 88
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1604
Cytrynowy krem do tortu na bazie jajek z masłem i soku z cytryny jest bardzo...
Odsłon: 357
W dzisiejszym wpisie podzielę się z Wami moim ulubionym przepisem na aromatyc...
Odsłon: 88
Rogaliki śniadaniowe Dziś na śniadanko zapraszam na jeszcze ciepłe i pyszne...
Odsłon: 1604
Składniki
op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 1 łyżka oleju.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę wymieszaj z cukrem pudrem. Gotuj 3–4 minuty. Syrop odstaw do wystudzenia. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw, aby wystygły.
Mleczko kokosowe wstaw na 15 minut do lodówki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż połówki bananów. Smaż je 2–3 minuty na rumiano z obu stron. Oprósz cynamonem.
Oba rodzaje śmietany wymieszaj z zagęstnikiem i cukrem waniliowym. Ubij, dodaj ostudzony syrop cukrowy. Ubijaj dalej i powoli wlewaj zimne mleko kokosowe. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Podawaj ze smażonymi bananami.Źródło: Naj