Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus kokosowo-limonkowy"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1533
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118053
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8387
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3112
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2112
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1533
Składniki
op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 1 łyżka oleju.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę wymieszaj z cukrem pudrem. Gotuj 3–4 minuty. Syrop odstaw do wystudzenia. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw, aby wystygły.
Mleczko kokosowe wstaw na 15 minut do lodówki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż połówki bananów. Smaż je 2–3 minuty na rumiano z obu stron. Oprósz cynamonem.
Oba rodzaje śmietany wymieszaj z zagęstnikiem i cukrem waniliowym. Ubij, dodaj ostudzony syrop cukrowy. Ubijaj dalej i powoli wlewaj zimne mleko kokosowe. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Podawaj ze smażonymi bananami.Źródło: Naj