Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus kokosowo-limonkowy"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4024
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423138
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Składniki
op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 1 łyżka oleju.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę wymieszaj z cukrem pudrem. Gotuj 3–4 minuty. Syrop odstaw do wystudzenia. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw, aby wystygły.
Mleczko kokosowe wstaw na 15 minut do lodówki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż połówki bananów. Smaż je 2–3 minuty na rumiano z obu stron. Oprósz cynamonem.
Oba rodzaje śmietany wymieszaj z zagęstnikiem i cukrem waniliowym. Ubij, dodaj ostudzony syrop cukrowy. Ubijaj dalej i powoli wlewaj zimne mleko kokosowe. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Podawaj ze smażonymi bananami.Źródło: Naj