Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus kokosowo-limonkowy"
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8522
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2997
Polecam.
Odsłon: 1767
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 1 łyżka oleju.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę wymieszaj z cukrem pudrem. Gotuj 3–4 minuty. Syrop odstaw do wystudzenia. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw, aby wystygły.
Mleczko kokosowe wstaw na 15 minut do lodówki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż połówki bananów. Smaż je 2–3 minuty na rumiano z obu stron. Oprósz cynamonem.
Oba rodzaje śmietany wymieszaj z zagęstnikiem i cukrem waniliowym. Ubij, dodaj ostudzony syrop cukrowy. Ubijaj dalej i powoli wlewaj zimne mleko kokosowe. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Podawaj ze smażonymi bananami.Źródło: Naj