Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lekki mus kokosowo-limonkowy"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14008
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15828
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6410
Składniki
op. cukru waniliowego, mielony cynamon, 1 łyżka oleju.
Limonkę sparz, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę wymieszaj z cukrem pudrem. Gotuj 3–4 minuty. Syrop odstaw do wystudzenia. Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, przesyp na talerzyk, odstaw, aby wystygły.
Mleczko kokosowe wstaw na 15 minut do lodówki. Banany obierz, przetnij wzdłuż na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż połówki bananów. Smaż je 2–3 minuty na rumiano z obu stron. Oprósz cynamonem.
Oba rodzaje śmietany wymieszaj z zagęstnikiem i cukrem waniliowym. Ubij, dodaj ostudzony syrop cukrowy. Ubijaj dalej i powoli wlewaj zimne mleko kokosowe. Krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Podawaj ze smażonymi bananami.Źródło: Naj