Do góry

Desery Przepis na:

Lizaki z biszkoptów

Lizaki z biszkoptów

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11052

Dodano:

Odsłon: 13

Smaczny pomysł na "Lizaki z biszkoptów"

Składniki

  • opak. biszkoptów (15-18 dag)
  • 20 dag serka śmietankowego
  • średnia marchewka
  • pomarańcza
  • 2 tabliczki mlecznej czekolady
  • posypka cukrowa
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Lizaki z biszkoptów

Przygotowanie

  1. Biszkopty kruszę, mieszam z serkiem. Marchewkę ścieram na tarce o drobnych oczkach. Odciskam nadmiar wody. Pomarańczę parzę, skórkę ścieram.

  2. Do masy biszkoptowej dodaję marchewkę, skórkę, zagniatam jak ciasto i formuję małe kulki. Mrożę je przez 30 min.

  3. Czekoladę rozpuszczam w ką pieli wodnej. Kulki nabijam na patyczki do szaszłyków. Obtaczam w czekoladzie i posypce.

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń