Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lody orzechowe proste i smaczne na upalne dni.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 993
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 993
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 119
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2172
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4183
Składniki
Z jajek i cukru przygotować zabajone, orzechy uprażyć i umielić, śmietane ubić. Do utartego zabajone dodać uprażone i umielone orzechy i bitą śmietanę, wszystko wymieszać. Wsadzić do lodówki/zamrażarki. Po wyjeciu z lodówki polać sosoem z trzciny cukrowej.