Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 49
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 109
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10335
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 998
Składniki
Mak sparzyć, zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia. Podgrzać miód dodać masło, gotować aż się lekko zarumieni, włożyć mak, smażyć przez 2-3 minuty. Masę rozsmarować na waflach, przycisnąć deseczką i przełożyć ciężkim przedmiotem.