Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34119
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1297
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113570
Składniki
na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż w folii do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkuj, piecz w formie wyłożonej papierem 15 min w 200 st. C. Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy w maszynce.
Utrzyj mak z cukrem i żółtkami, dodaj aromat i bułkę tartą. Połącz z białkami ubitymi na pianę. Wyłóż na ciasto. Przygotuj masę serową. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami, dodając po łyżce sera. Delikatnie wymieszaj z białkami ubitymi na pianę. Masę serową wyłóż na makową. Ciasto piecz godzinę w temp. 180 st. C.
Czas przygotowania: 90 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień