Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 77
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 212
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 265
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 77
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 212
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 265
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 427
Składniki
na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż w folii do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkuj, piecz w formie wyłożonej papierem 15 min w 200 st. C. Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy w maszynce.
Utrzyj mak z cukrem i żółtkami, dodaj aromat i bułkę tartą. Połącz z białkami ubitymi na pianę. Wyłóż na ciasto. Przygotuj masę serową. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami, dodając po łyżce sera. Delikatnie wymieszaj z białkami ubitymi na pianę. Masę serową wyłóż na makową. Ciasto piecz godzinę w temp. 180 st. C.
Czas przygotowania: 90 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień