Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11835
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6754
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4358
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11835
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6754
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5576
Składniki
na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż w folii do lodówki na 25 minut. Ciasto rozwałkuj, piecz w formie wyłożonej papierem 15 min w 200 st. C. Mak sparz, osącz i zmiel dwa razy w maszynce.
Utrzyj mak z cukrem i żółtkami, dodaj aromat i bułkę tartą. Połącz z białkami ubitymi na pianę. Wyłóż na ciasto. Przygotuj masę serową. Masło utrzyj z cukrem i żółtkami, dodając po łyżce sera. Delikatnie wymieszaj z białkami ubitymi na pianę. Masę serową wyłóż na makową. Ciasto piecz godzinę w temp. 180 st. C.
Czas przygotowania: 90 minut 600 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień