Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowa jogurtina w czekoladowej polewie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Maliny przebierz, opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Żelatynę zalej zimną wodą, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Jogurt utrzyj z cukrem na puszystą masę. Połącz go z bitą śmietaną oraz żelatyną. Masę schłodź. Gdy zacznie tężeć, domieszaj maliny, przełóż do dużej podłużnej foremki posmarowanej olejem. Wierzch przykryj herbatnikami. Wstaw do lodówki na 4 godz.
Obie czekolady połam na kawałeczki. Wrzuć do metalowej miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą. Podgrzewaj mieszając, aż się stopią. Odstaw do wystudzenia. Gotowe ciasto wybij z foremki. Cienko posmaruj odrobiną stopionej czekolady. Kiedy czekolada zastygnie, nałóż kolejną warstwę polewy. Tak samo nakładaj następne warstwy, aż zużyjesz całą czekoladę. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.Źródło: Naj