Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Malinowa jogurtina w czekoladowej polewie"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 807
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Maliny przebierz, opłucz na sitku pod bieżącą wodą, osącz. Żelatynę zalej zimną wodą, a kiedy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym na sztywno. Jogurt utrzyj z cukrem na puszystą masę. Połącz go z bitą śmietaną oraz żelatyną. Masę schłodź. Gdy zacznie tężeć, domieszaj maliny, przełóż do dużej podłużnej foremki posmarowanej olejem. Wierzch przykryj herbatnikami. Wstaw do lodówki na 4 godz.
Obie czekolady połam na kawałeczki. Wrzuć do metalowej miseczki. Postaw ją nad garnkiem z parującą wodą. Podgrzewaj mieszając, aż się stopią. Odstaw do wystudzenia. Gotowe ciasto wybij z foremki. Cienko posmaruj odrobiną stopionej czekolady. Kiedy czekolada zastygnie, nałóż kolejną warstwę polewy. Tak samo nakładaj następne warstwy, aż zużyjesz całą czekoladę. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce, aby polewa dobrze zastygła.Źródło: Naj