Do góry

Desery Przepis na:

Malinowe bezy

Malinowe bezy

Autor:

Przepisów i artykułów: 450 Ocena: 3819

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Malinowe bezy"

Składniki

  • 30 dag mąki
  • 15 dag margaryny lub masła
  • 2 żółtka
  • łyżka cukru pudru
  • 2 łyżki wody. Kokosowa beza: 20 dag wiórków kokosowych
  • 20 dag cukru
  • 4 białka
  • op. świeżych malin
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Malinowe bezy

Przygotowanie

  1. Wymieszaj mąkę z cukrem pudrem. Dodaj margarynę i posiekaj. Wlej wodę, wbij żółtka i zagnieć ciasto. Możesz dodać szczyptę proszku do pieczenia. Schłodź ciasto.

  2. Kruchym ciastem wylep foremki do babeczek. Ułóż w każdej porcję świeżych malin.

  3. Schłodzone białka ubij na sztywno. Ubijając, syp cukier. Na końcu wsyp wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Bezę nałóż na wierzch babeczek. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz ok. 25 min w temp. 160°C.

  4. Maliny z bezą kokosową są wyśmienite!

  5. Porcje 15 65 min Cena 1,30 zł Kalorie 390

  6. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza

    Źródło: Bella Relaks

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń