Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Maliny i jagody na bezowym spodzie"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 938
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4184
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 277
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3636
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 748
Składniki
Rozgrzej piekarnik do temperatury 150 st. C.
Ubij białka mikserem z odrobiną soli. Dodawaj stopniowo cukier, ciągle ubijając. Dołóż łyżkę mąki i waniliowy ekstrakt. Ubijaj, aż masa stanie się sztywna i błyszcząca. Całość delikatnie przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i przez 40 minut piecz w temperaturze 150 st. C. Na kolejne 40 minut zmniejsz temperaturę do 130 st. C. Wyłącz piekarnik i zostaw bezę, aż wystygnie.
Przygotuj owocową polewę: mrożone maliny, cukier puder i sok z cytryny podgrzewaj w garnku, aż konsystencja stanie się lekko płynna. Posmaruj delikatnie bezę sosem, ubitą kremówką, a po wierzchu posyp malinami i jagodami.
Czas przygotowania: 30 minut (+ 80 minut pieczenia) • 10 porcji • 150 kcal/porcja • koszt: 2 zł/porcjaŹródło: Olivia