Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowo–pistacjowe pieguski z różyczką"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 224
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 739
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 911
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, drobno zetrzyj. Dobrze odciśnij sok. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki, żółtka utrzyj z cukrem. Schłodzone białka ubij na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem, cynamonem, goździkami oraz pistacjami. Mieszankę sypkich składników połącz z masą żółtkową. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
We wgłębienia formy na muffiny włóż po 2 papierowe foremki. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 25 minut. Krem przygotuj według przepisu. Udekoruj nim ciastka.Źródło: Tina