Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowo–pistacjowe pieguski z różyczką"
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 28
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 199
Dzisiaj zachęcam Was do spróbowania zrobienia samemu groszku ptysiowego. :) N...
Odsłon: 28
Pyszne i aromatyczne pierniczki które zaskakują każdemu Ja piekę je od lat i...
Odsłon: 199
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, drobno zetrzyj. Dobrze odciśnij sok. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki, żółtka utrzyj z cukrem. Schłodzone białka ubij na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem, cynamonem, goździkami oraz pistacjami. Mieszankę sypkich składników połącz z masą żółtkową. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
We wgłębienia formy na muffiny włóż po 2 papierowe foremki. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 25 minut. Krem przygotuj według przepisu. Udekoruj nim ciastka.Źródło: Tina