Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowo–pistacjowe pieguski z różyczką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15808
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15808
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6402
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, drobno zetrzyj. Dobrze odciśnij sok. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki, żółtka utrzyj z cukrem. Schłodzone białka ubij na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem, cynamonem, goździkami oraz pistacjami. Mieszankę sypkich składników połącz z masą żółtkową. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
We wgłębienia formy na muffiny włóż po 2 papierowe foremki. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 25 minut. Krem przygotuj według przepisu. Udekoruj nim ciastka.Źródło: Tina