Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marchewkowo–pistacjowe pieguski z różyczką"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7186
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4685
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7186
Składniki
Marchewki obierz, opłucz, drobno zetrzyj. Dobrze odciśnij sok. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka włóż do lodówki, żółtka utrzyj z cukrem. Schłodzone białka ubij na sztywno. Mąkę wymieszaj z proszkiem, cynamonem, goździkami oraz pistacjami. Mieszankę sypkich składników połącz z masą żółtkową. Dodaj pianę z białek, delikatnie wymieszaj łyżką.
We wgłębienia formy na muffiny włóż po 2 papierowe foremki. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz ok. 25 minut. Krem przygotuj według przepisu. Udekoruj nim ciastka.Źródło: Tina