Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1027
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 349
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 638
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1027
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 349
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3203
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 638
Składniki
Ciasto: Masło ,1 szkl. cukru 1cuk.waniliowy utrzeć mikserem na gładką masę , dodawać po 1 jajku ,dalej ucierać.Do1 śmietany18% dodać sodę i zamieszać aby się wzburzyła, wlać do ciasta, dodać mąkę,zagnieść.Z ciasta wałkować cieniutkie placki na blaszkę 25na 45cm powinno wyjść ok 15 placków.Piec każdy oddzielnie 3-4min. w temp.190*C wystudzić.Jeden upieczony placek potarkować .[im cieńsze placki, tym więcej ich wyjdzie,a ciasto będzie jeszcze smaczniejsze].
Krem:śmietanę3 po 30% i 2po 18% mocno schłodzić, ubić z cukrem i cuk.waniliowym aż zwiększy swoją objętość.Pod koniec ubijania dodać kwasek i ubijać do zgęstnienia.Smarować placki 3-4 łyżkami śmietany,układając jeden na drugi ,do wyczerpania składników.Wierzch ciasta posmarować śmietana i posypać potarkowanym plackiem.Nacisnąć ciasto z góry np.dużą deską do krojenia odstawić na 2 godz.