Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marmurek z truskawkami"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1255
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 187
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1255
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 187
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 480
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 77
Składniki
Czekoladę połamać, stopić w kąpieli wodnej. Wystudzić. Masło utrzeć ze szczyptą soli, 25 dag cukru i 1 cukrem wanilinowym. Ucierając, kolejno dodawać jajka. Następnie porcje mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia. Na końcu mleko.
Do jednej połowy ciasta dodać kakao i czekoladę. Blachę (34x40 cm) natłuścić i oprószyć mąką. Nakładać na przemian porcje jasnego i ciemnego ciasta. Przemieszać je lekko widelcem, tworząc marmurkowy wzorek. Piec 25 minut w 175°C.
Skropić cytryną 30 dag truskawek i zmiksować. Dodać do sera mascarpone wymieszanego z 7,5 dag cukru i cukrem wanilinowym.
Dodać śmietanę ubitą z zagęstnikiem na sztywno. Krem równomiernie rozsmarować na wystudzonym cieście marmurkowym, godzinę schładzać w lodówce.
Galaretki rozpuścić, wystudzić. Pozostałe truskawki pokroić w plasterki i ułożyć na kremie. Zalać tężejącą galaretką. Wstawić na 2 godziny do lodówki do stężenia.Źródło: Życie na gorąco