Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje malym i duzym ;))) Nie zostaje nawet okruszek !
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 7
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 27
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4579
W weekend nie musimy chleba jeść, polecam cieplutkie, chrupiące bułeczki.
Odsłon: 7
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 2635
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 27
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 4579
Składniki
Maslo , cukier , sol i cukier waniliowy ucieramy mikserem az cukier sie rozpusci. Nastepnie pojedynczo wrzucamy jaja dalej miksujemy. Wymieszaj make z proszkiem do pieczenia i na przemian z mlekiem dodajemy do utartego juz jajka .
Odlac ok. 1/3 ciasta , dodac do niego kakao razem wymieszac . Do 9 foremek wlewamy jasne ciasto , dodajemy ciemnego ciasta lekko zamieszac szpikulcem lub jakims patyczkiem ( zrobic smugi )
Do kazdego muffinka wlozyc toffi .Podgrzej piekarnik do 180 ° C ( gora - dol ) . Piec ok.30 minut .
W miejscu toffi mozna umiescic takze np. kulki marcepanowe lub wisnie .
SMACZNEGO !!! ;))