Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe i szybkie do zrobienia, momentalnie znika z talerza
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
banan obrac, pokroic na 4 czesci wzdłuz i poprzek. obsmazyc delikatnie na maśle posypujac z obu stron cynamonem ( opcjonalnie możne posypac przyprawą Kamisa do kawy i deserów). Wyjąc banany na talerzyk.
Na pozostałe masło na patelni dodać golden syrup ( moze byc sztuczny miod lub w ogole zamiast tego po prostu łyżeczka miodu wiecej)., miód. Zamieszac a nastepnie dodac serek mascarpone. Wymieszac. Ogien pod ptelnia ma byc bardzo delikatny, bo to nie musi sie gotowac.
Gotowym sosem polac banany