Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto powinno zrobić się 2 dni szybciej, wtedy namięknie lekko i jest smaczniejsze :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ciasto zagnieść i upiec 3 placki. Placki pieką się ok. 10 - 15 minut w 200 st. Masło utrzeć do białości, dodać żółtko, cukier i cytrynę. Jeszcze chwilę ucierać. Do białka dodać tyle cukru pudru żeby lukier nie był za rzadki ani też zbyt gęsty ja daję ok. ½ szk.
Przełożenie: placek dżem placek masa cytrynowa placek lukier