Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto powinno zrobić się 2 dni szybciej, wtedy namięknie lekko i jest smaczniejsze :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1571
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1807
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1571
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1536
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1980
Składniki
Ciasto zagnieść i upiec 3 placki. Placki pieką się ok. 10 - 15 minut w 200 st. Masło utrzeć do białości, dodać żółtko, cukier i cytrynę. Jeszcze chwilę ucierać. Do białka dodać tyle cukru pudru żeby lukier nie był za rzadki ani też zbyt gęsty ja daję ok. ½ szk.
Przełożenie: placek dżem placek masa cytrynowa placek lukier